YOZGAT ŞEFAATLİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018/2019 YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

2018/2019 YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

 Mesai arkadaşlarım, sayın veliler, sevgili öğrenciler,


          2018-2019 eğitim-öğretim yılına başlamanın sevinç ve heyecanıyla doluyuz. Bu yıl da yeşerecek tohumlarımızı karşımızda görmek, tekrar okuluna, öğretmenlerine   ve arkadaşlarına   kavuşmanın  mutluluğunu yaşayan çocuklarımızın, değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve sayın velilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, sizleri kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor:

“Dünyanın en zengin aklını gördüm
Sermayesini sordum, dediki: okul.”

Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir.

Bu noktada “İnsan olma, millet olma davası” olarak benimsediğimiz ilköğretim davası süreci, güçlü bir geleceğe ulaşma ülkümüzün temelidir. Bu temel, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır. Ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat eder olacaktır.

İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılın en büyük gücü, tartışmasız “bilgi”dir. Bilgiye ulaşmak için ülkemizde eğitim ve öğretimin her alanında reform çalışmaları yapılmakta, birçok eğitim projesi hızla uygulamaya koyulmaktadır.Bu projelerin uygulanması noktasında hepimizin sorumlulukları ve yapacakları vardır!

 

Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler;

Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Düşünen sorgulayan soru soran olun Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır.


Saygıdeğer Veliler;

Bizlerin ve sizlerin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Eğitimin sağlam  temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında ilköğretimin önemi bilimsel olarak kanıtlanmıştır.Çağımızda bilgi hem çok çeşitlendi, hem de ulaşılması çok kolay hale geldi. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimin gelişmelerini olumlu değerlendirip, olumsuzluklarından uzak kalabilmek iyi bir eğitimle sağlanır. Gelecek eğitimle biçimlenecektir. İşte bugün hep birlikte öğrencilerimize  eğitim  kapılarını açıyoruz.

   2018/2019 Eğitim-öğretim yılının, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, yöneticilerimize ve milletimize hayırlı olmasını dileriz. Yeni fikirler, güzel bilgiler, yakın dostluklar, başarılı günler yakalamanız dileğiyle eğitim-öğretim yılımız kutlu olsun...



Yeni Mahalle. Atatürk Bulvarı No1 ŞEFAATLİ/YOZGAT - 0 354 564 10 05

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.